Kako izaći na izbore i ostati zdrav?

Dr. Bruno Cvetković, sanitarni inženjer, demonstrirao je kako se pravilno stavlja i skida maska, a kako rukavice.

Kako izaći na izbore i ostati zdrav? Epidemiolog: ‘Ponesite sa sobom dvije stvari, to je ključno‘

Vodeći stručnjaci za Jutarnji daju detaljne upute građanima za izborni dan
Bruno Cvetković i Branko Kolarić
Bruno Cvetković i Branko Kolarić

U nedjelju 5. srpnja održat će se parlamentarni izbori na kojima bi se, prema procjenama politologa, prvi put u Hrvatskoj moglo dogoditi da izlaznost birača bude manja od 50 posto.

Naime, izlaznost je iz izbora u izbore sve manja, a pandemija koronavirusa mogla bi je dodatno smanjiti. Posebno ukoliko birači ne budu imali pravovremene i pouzdane informacije kako glasati i pritom izbjeći (ili svesti na minimum) rizik od zaraze.

Epidemiolog dr. Branko Kolarić s NZJZ “Andrija Štampar” preporuča građanima da u nedjelju ujutro izmjere temperaturu i ako su zdravi krenu na birališta s time da ponesu svoju kemijsku olovku i kiruršku masku, a mogu i rukavice. Dao je i detaljne upute kako se ponašati na biralištu.

Dr. Kolarić ima savjete i za članove biračkih odbora koji su izloženiji nego birači. Osnovna preporuka je da ne skidaju masku te da je nakon tri sata zamijene.

Dr. Bruno Cvetković, sanitarni inženjer, demonstrirao je kako se pravilno stavlja i skida maska, a kako rukavice.

izvor: https://www.jutarnji.hr/izbori/vijesti/kako-izaci-na-izbore-i-ostati-zdrav-epidemiolog-ponesite-sa-sobom-dvije-stvari-to-je-kljucno-15005822