Alkemija portal

mjesto gdje preporuka pretvara IDEJU u zlato

Hrpa brežuljaka usred otoka

The Chocolate Hills - 1The Chocolate Hills - 5The Chocolate Hills - 3The Chocolate Hills - 4The Chocolate Hills - 2

Smještene na sredini otoka Bohol na Filipinima, The Chocolate Hills u određeno vrijeme godine zaista daju naslutiti da su sastavljene upravo od čokolade. Naravno, mislimo izgledom.

Njihov točan broj se ne zna, no predviđanja kažu da ih je u rasponu od 1268 do 1776. Najviša dosežu visinu od 120 metara, a većina ih je visine od 30 do 50 metara. Protežu se na površini od 50 kilometara kvadratnih sredinom otoka i postale su prava senzacija.

The Chocolate Hills, odnosno čokoladne planine ili brda izvanredan su krajolik koji krasi otok Bohol koji je dio skupine otoka Visayas na jugu Filipina. Prava je misterija kako su nastale, a o nastanku postoje i dvije legende u čijim su glavnim ulogama divovi.

Prva legenda govori o borbi divova koji su se nakon duge borbe bacanjem zemlje i kamenja jedan na drugog umorili, a rezultat u prirodi bile su upravo nastale formacije. U drugoj pak legendi glavnu ulogu ima mladi div Arogo koji je bio zaljubljen u ženu koja je umrla. Zbog svoje tuge div je počeo plakati, a njegove ogromne suze pretvorile su se u čokoladna brda.

Scroll Up