Najbolji savjeti za što bolji rad od doma

Najbolji savjeti za što bolji rad od doma

zbog izvanredne situacije i uputa nadležnih službi da ostanemo kod kuće zbog epidemije koronavirusa mnogi od nas rade od kuće. Neki su sanjali o tome, neki već i probali, ali za većinu je to novo iskustvo za koje smo mislili kako možemo bez problema obaviti, no realnost je sasvim drugačija. Od galame klinaca u pozadini, do sasvim drugačije radne komunikacije, ovo su najbolji savjeti za uspostavu efikasnog home officea. Zadajte si radno vrijeme i držite se toga Mnogi misle da samo zato što su doma mogu upaliti računalo u 9:00 i otići napraviti kavu, pojesti doručak, prebaciti par kanala na televiziji… Postavite si rokove i držite se rasporeda. Ako počinjete raditi u određeno vrijeme, potrudite se da sve obavite prije toga i da krećete čiste glave, koncentrirani. Bolje završiti posao ranije, nego zbog trivijalnih sitnica, raditi dulje od predviđenog. Stvorite su jutarnju rutinu koja će vam pomoći da se držite rasporeda. Probajte se ustati kao inače, vježbati, napraviti doručak za sebe i ostale članove obitelji, te obući kao da idete na posao, dobro, ne baš kao da idete u ured, ali nemojte sjediti u pidžami cijeli dan samo zato što možete.

Odredite kada ste na pauzi i iskoristite je u cijelosti Sami najbolje znate kad je vrijeme za pauzu za ručak, a bilo bi dobro i da uzmete minutu pauze da odmorite oči ili protegnete noge. Javite kolegama unaprijed kada planirate koristiti pauzu i držite se toga. Također, iskoristite je u cijelosti, ako ste javili da vas nema od 12:30 do 13:00, ne palite računalo 10 min ranije da pogledate mailove, radije 10 minuta provedite u razgovoru s nekim ili surfajte malo, odmorite se što više kako bi dalje mogli koncentrirano raditi.

Ne budite strogi prema sebi Da, treba se držati određene discipline i radne etike, ali nemojte biti prestrogi prema sebi ukoliko nešto ne ispadne kako ste prvotno zamislili. Svi nekada gubimo koncentraciju i ako se uhvatite kako surfate podatke o novom automobilu o kojem maštate ili tražite recepte za večeru, radije uzmite još jednu pauzu i javite drugima da ste malo zapeli. Na taj način nećete imati grižnju savjesti niti raditi na pola.
Pročitajte više na: https://www.vecernji.hr/ostajem-doma/najbolji-savjeti-za-sto-bolji-rad-od-doma-1388691 – www.vecernji.hr