Biznis ideje za sve koji planiraju pokretanje vlastitog posla

Snimanje video materijala

Mnogi stručnjaci spominju kako je video format budućnosti jer će ga ljudi spremno prihvatiti u svoje živote (na društvenim mrežama). No, video nije stvar budućnosti, jer je on itekako raširen i danas i koristi se u gotovo svim segmentima ljudskog života.

Snimanje video materijala je vrlo zanimljiva i kreativna ideja za pokretanje posla. Potrebno je kupiti ili iznajmiti kvalitetnu opremu za snimanje, što će biti dosta veliki trošak u početku. No, možeš krenuti i sa slabijom opremom pa je nadograđivati kako ćeš dobivati nove poslovne gaže.

Uz kvalitetnu opremu jako je važno naučiti i osnovne tehnike snimanja i kadriranja, kao i montažu videa, nakon što imaš snimljene zadovoljavajuće video materijale. Bilo bi suludo kazati kako svatko može napraviti kvalitetan video, no uz konstantno učenje i napredovanje lako se može doći i do veće kvalitete video uradaka.

Pisanje za portale i časopise

Bez obzira na sve veću popularnost videa kao medija, pisana riječ još uvijek ima veliki značaj kako na online kanalima, tako i u tiskanim medijima. Ono što se s godinama promijenilo je način konzumiranja pisane riječi od strane čitatelja. Naime, internet portali postaju sve popularniji, dok tiskanim izdanjima mnogi predviđaju kraj unutar 20ak godina.

Pisanje za portale i časopise može biti unosan posao, posebice ako imate nešto što vas razlikuje od ostalih – neki svoj način iznošenja priče. Sjajan primjer toga svakako je Andrea Andrassy, jedna od naših najpopularnijih kolumnistica koja nema nikakvih problema s pronalaskom novih angažmana.

Ako želiš započeti biznis pisanja potrebno je imati strast prema pisanju i sjajno baratati jezikom i svim njegovim ljepotama. Među mnogobrojnim kolumnistima koje poznajem, svakako bi izdvojio Andreu Tintor i Anu Kolar čije tekstove volim pročitati i gotovo uvijek me oduševe.

Izrada nakita

Žene obožavaju unikatni nakit pa nije ni čudo da ima sve više osoba koje izrađuju i prodaju ručno rađeni nakit. Generalno gledajući, mogućnosti izrade vlastitog nakita su neograničene, a samo je mašta ograničavajući faktor.

Postoje razne tehnike izrade vlastitog nakita, a na tebi je da se odlučiš za neku od tehnika i kreneš u izradu. Nakon nekog vremena savladat ćeš i proces izrade i tada bi se sve trebalo posložiti na mjesto. Kada uhvatiš ritam i praksu izrade, moći ćeš proizvoditi dovoljno nakita da od tog biznisa živiš.

Važno je uložiti i dio energije u oglašavanje i prodaju nakita, jer tvoj nakit se neće sam od sebe prodavati (barem u početku). Kao platforme za prodaju možeš koristiti društvene mreže, vlastitu web trgovinu, a možeš se okušati i u prodaji van online platformi.
https://markozupanic.hr