Kako dizajnirati svoju web stranicu kako biste poboljšali konverzije u prodaji

Lijepa web stranica više je ne donosi korist. Poduzmite ove dodatne korake kako biste klijentu olakšali poslovanje s vama.

Kako dizajnirati web stranicu kako biste poboljšali konverzije prodaje

Učinjene su sve ispravne stvari. Sastavili ste web stranicu lijepog izgleda, imate sjajne fotografije i napisali ste čistu prodajnu kopiju. Ipak, vaše prodajne konverzije nisu tamo gdje biste željeli da budu. Zvuči poznato?

Mnogi se vlasnici tvrtki bore s istim problemom. Iako postoji nekoliko stvari koje možete učiniti kako biste poboljšali stopu konverzije, obično nedostaje element koji mnogi ljudi prešućuju. Korisničko iskustvo (UX).

Pitanje od milijun dolara glasi “Koliko je lako ili teško postati vaš kupac?”

Ako vaš odgovor uključuje klik na gumb, popunjavanje ankete s 10 pitanja, klik na drugu vezu koja će vas odvesti do videozapisa, gledanje tog videozapisa kako biste dobili tajni kôd koji morate poslati SMS-u prije nego što napokon dobijete pozivnicu iz kalendara koju zatim prihvaćate e-poštom prije nego što vas netko nazove za 5-10 radnih dana, morat ćete preispitati stvari.

 

Je li taj postupak prodaje pretjeran? Da. Ali za mnoge vlasnike tvrtki ovaj neugodan postupak nije tako daleko od stvarne stvarnosti.

Revidirajte svoj postupak naplate

Želite pronaći ravnotežu između podataka koje trebate i onoga što kupac želi dati. Dakle, prije nego što odete i po 15. put prepišete prodajnu kopiju, pogledajte svoj postupak naplate i neka pitanja.

Koliko koraka i stranica natjerate svoje kupce da plešu? Kolika je stopa napuštene košarice? Kako možete pojednostaviti korake? Kako se možete riješiti neskladnih koraka ili frustracija korisnika?

Svi ovi odgovori povećat će ukupnu stopu konverzije i kao rezultat povećati prodaju. Također je dobra ideja privući novi set očiju koji će vam pomoći da odgovorite na ova pitanja. Pronađite vanjskog savjetnika koji će pogledati tijek vaše narudžbe i proći postupak od početka do kraja kako biste identificirali područja koja trebaju poliranje.

Pristupačnost
Izrada web stranice prilagođene mobilnim uređajima i vizualno privlačne web stranice prilično je standardna danas. Ali mnogi se tu zaustavljaju u pogledu pristupačnosti. Ali treba razmotriti mnoga druga područja.

Možete li povećati veličinu fonta kako biste olakšali čitanje prodajne kopije? Imate li audio mogućnosti za one s oštećenjima vida? Je li vaše web mjesto teško i teško onima koji imaju poteškoće u učenju poput disleksije pronaći ono što im treba? Što ako potencijalni klijent ne govori engleski kao prvi jezik i radije ga čita na svom materinjem jeziku?

Sve ove stvari ne samo da će poboljšati vaše korisničko iskustvo, već mogu pomoći i u povećanju broja konverzija na licu mjesta prilagođavanjem iskustva kupnje krajnjem korisniku. Nikada ne želite izgubiti kupca jer nije mogao pronaći naočale za čitanje i izgubio je interes prije nego što je kupio vaš proizvod.

Na kraju, sve je u tome da pomognete kupcu da vidi vrijednost i olakša mu što lakše poslovanje s vama.

Inc pomaže poduzetnicima da promijene svijet. Potražite savjete koji su vam potrebni za pokretanje, rast i vođenje vašeg poslovanja već danas. Pretplatite se ovdje za neograničeni pristup.

 

 

izvor: https://www.inc.com/david-finkel/how-to-design-your-website-to-improve-your-sales-conversions.html

How to Design Your Website to Improve Your Sales Conversions

BY DAVID FINKEL@DAVIDFINKEL