SREBRO – Ag

ELEMENT


Autor: Eky

SREBRO – Ag

SREBRO SIROVINA

 

U Sustavu elemenata simbol Ag

Hrvatski naziv: Srebro

Latinski naziv: Argentum

Kemijski simbol: Ag

Atomski broj: 47

Kemijski element srebro nosi u periodnom sustavu elemenata simbol Ag, atomski (redni) broj mu je 47, a atomska masa mu iznosi 107,8682(2).

Urođeno je srebro, kao i zlato, rijedak, vrijedan mineral koji se u prirodi javlja u obliku grumenja, u zrnu i čekinjasto razgranatim izraslinama u hidrotermalnim žilama.

Pošto je mekan, lako se oblikuje, pa su stoga, tijekom vremena, tu kovinu koristili za izradu ukrasnih i praktičnih predmeta, od kruna, preko jedaćeg pribora do kovanog novca.

Gotovo je cjelokupna količina srebra koja se danas vadi odvojena od ostalih minerala, osobito široke rudne naslage sulfida. Glavni su proizvođači Meksiko i Peru.

Svojstva:

Ispolirano srebro potamnjuje od svoje svijetle sivobijele kovinaste boje do crne zbog izlaganja vremenskim prilikama; javlja se sivobijeli trag.

Najbolji je vodič električne struje i topline.

Upotrijebljava se za izradu zrcala, galvanske prevlake i farmaceutske preparate.

SREBRO

Jeste li već čuli za koloidno i ionsko srebro?

Drevni narodi poput Grka, Fenićana, Rimljana i Egipćana poznavali su antibakterijska svojstva srebra i koristili ga za spriječavanje kvarenja hrane i pića, te za liječenje rana. Zahvaljujući razvoju tehnologije učinkovitost srebra je danas još više unaprijeđena. Želim da se i vi informirate o koloidnom / ionskom srebru i prirodnim i neškodljivim ekološkim proizvodim, te poboljšate kvalitetu vašeg života. Dodatne informacije dostupne su na internacionalnim forumima ili blogovima 🙂

Za njega mnogi alternativni liječnici tvrde da je moćan prirodan antibiotik neškodljiv za zdravlje. Međutim farmaceutska medicina ga je odbacila još prije 50-ak godina jer nije dovoljno učinkovito, čak i opasno za zdravlje.

Gdje je tu istina, a gdje laž?

Čudesna antiseptička i antibiotska svojstva srebra poznata su još od davnina.

U vrijeme dok je svijetom harala kuga, opaženo je da su ljudi, koji su vodu za piće čuvali u srebrnim posudama, bili neusporedivo manje izloženi riziku obolijevanja od te pošasti. Nadalje, ustanovljeno je da srebrno posuđe i srebrni pribor za jelo, kao česti ures stolova plemenitaša, predstavljaju i odličnu obranu od, u ono doba, čestih infekcija probavnog trakta.

Povijest :

Povijest prepuna ratova i sukoba donosi nam brojna svjedočanstva vojnika koja govore u prilog činjenici da rane znatno brže i bolje zacjeljuju ako se tretiraju takozvanom “srebrnom vodom”.

U nedostatku drugih sredstava, američki doseljenici imali su običaj vodu za piće sterilizirati tako da u nju ubace srebrni dolar. S obzirom na sve navedeno, nije teško zaključiti kako je, zapravo, nastao popularan mit da srebrni metak ubija vampire.

Tijekom protekla vremena, brojni korisnici uvjerili su se u učinkovitost koloidnog srebra u borbi protiv parazita, bakterija, virusa i gljivica. Prvo koloidno srebro proizvedeno je 1924., i u to vrijeme naveliko se koristilo kao moćno sredstvo u borbi protiv virusnih i bakterijskih infekcija. Kasnije je u istraživanjima potvrđeno da je srebro najjači poznati antiseptik koji ujedno posjeduje i svojstva antibiotika.

Brojnim ispitivanjima dokazano je da svi patogeni organizmi, uključujući i one otporne na antibiotike, u prisutnosti koloidnog srebra ne mogu preživjeti duže od šest minuta.

Ipak, farmaceutska industrija srebro je postupno zamijenilo antibioticima, a od 1999., zahvaljujući FDA, njegova uporaba u SAD-u potpuno je zabranjena, pod izlikom da može izazvati argiriju, odnosno, plavo-sivi ten kao posljedicu vezivanja srebra na pigment.

Riječ je o kozmetičkom efektu koji nema nikakav štetan učinak po zdravlje. Usto, svi zabilježeni slučajevi argirije nastali su isključivo kao posljedica uzimanja otopina koje nisu pravilno pripremljene, i u skladu s tim, nisu koloidno srebro.

Prava istina je, da bismo opazili prve simptome argirije, trebali bi unijeti u organizam 3,8-6 grama srebra. Budući da u 1 litri koloidnog srebra ima oko 5 mg srebra, trebalo bi popiti najmanje 600 litara te otopine da bi se dobio sivi ten.

Drugim riječima, uz pravilnu uporabu kvalitetnog koloidnog srebra, nemoguće je dobiti argiriju, niti je takav slučaj ikada zabilježen.

ELEMENT

Istraživanja koloidnog srebra:

Kroz niz istraživanja od strane uglednih stručnjaka, ustanovljeno je da koloidno srebro može potaknuti prirodnu sposobnost organizma na samoiscjeljenje, što u konačnici dovodi do uspostave ravnoteže na svim razinama.

Prije svega koloidno srebro uništava glavne uzročnike većine oboljenja – parazite, bakterije, viruse i gljivice.

Nakon toga, imunitet će automatski ojačati, a snažan imunitet najbolja je obrana protiv svih bolesti, pa je glavni cilj – vraćanje organizma u prirodu ravnotežu – time u potpunosti postignut.

U koloidnom obliku, srebro je potpuno netoksično, ne oštećuje organe ni enzime u tkivima, te nema štetno djelovanje na korisne bakterije. Osim što se pokazalo učinkovitim u liječenju mnogih bolesti, može služiti kao preventivno sredstvo.

Znanstvenim istraživanjima provedenim diljem svijeta nepobitno je ustanovljeno da nedostatak srebra u organizmu može onemogućiti pravilno funkcioniranje imunološkog sustava.

Usto, liječnici poput dr. Alvareza s odjela za dermatologiju sveučilišta u Miamiju, te dr. Chua i dr. McManusa s vojno istraživačkog centra Fort Sam Houston, dokazali su da srebro potiče oporavak tkiva i zacjeljivanje rana i da posjeduje odlična regenerativna svojstva prilikom liječenja opekotina. Robert O. Becker, ortopedski kirurg i sveučilišni profesor, u 30 godina istraživanja mogućnosti regeneracije kostiju i tkiva, ustanovio je da manjak srebra u organizmu znatno usporava regeneraciju kostiju.

Njegova zapažanja također su potvrdila da srebro uništava patogene mikroorganizme, obnavlja tkivo i trostruko skraćuje vrijeme zarastanje rana. Između ostalog, ustanovljeno je da srebrni ioni potiču proizvodnju bijelih krvnih stanica, koje tijelu pomažu uništiti stanice raka.

Nažalost ova istraživanja su još uvijek skrivena od javnosti, i većina ljudi ne zna za ovaj jeftini i neškodljivi prirodni lijek.

OGLEDALA

Razlika između koloidnog i ionskog srebra:

Koloidno srebro je veća čestica koje se dobiva elektrolizom srebra u vremenu od 30-60 minuta i koja ne prelazi kroz staničnu membranu bakterije ili virusa te ga ne ubija, zato možete piti te otopine koliko želite ali vas neće izliječiti. Koloidno srebro možete koristiti samo za “prskanje” kože izvana.

Ionsko srebro je puno manja čestica koja se dobiva elektrolizom srebra u vremenu od 8-12 sati. Vrlo lako prolazi kroz membranu bakterije i virusa te ga vrlo lako ubija za 6 minuta. Postoji i snaga u ppm-u koji mora biti u koncentraciji od 5ppm-A NA VIŠE da bi se postigao efekt.

Ljekovita moć ionskog/koloidnog srebra:

Ionsko-koloidno srebro može pomoći u liječenju mnogih bolesti…

 • respiratornih infekcija
 • problema sa sinusima
 • kožnih oboljenja
 • visokog tlaka
 • srčanih oboljenja
 • upala zubnog mesa i afti
 • upala oka i ječmenca
 • slabe probave
 • želučanih i crijevnih oboljenja
 • hemeroida
 • alergije i astme
 • migrene

Koloidno srebro omekšat će otvrdnulu kožu stopala, ukloniti gljivice, pomoći kod žuljeva i natisaka, očistiti i poljepšati ten, oporaviti vlasište i kvalitetu kose.

Njime možemo suzbiti prekomjerno znojenje nogu ili ga rabiti kao dezodorans. Također ga možemo koristiti kao sredstvo za smirivanje svrbeža nakon ujeda insekta ili poslije brijanja i depilacije.

Raspršimo li ga po voću i povrću, u roku od 6 minuta uništit će sve otrove kojima su prskani.

Porežemo li se, trenutno će zaustaviti krvarenje, a ako se opečemo, bol će trenutačno nestati a na opečenom mjestu neće izbiti plikovi.

Općenito, svakodnevno konzumiranje ionsko-koloidnog srebra sprječava pad imuniteta, čisti organizam od gljivica i svih toksičnih tvari, te u startu suzbija bakterijske i virusne infekcije.

Doziranje i primjena

Koloidno srebro može se uzimati oralno, kapati u nos, uši i oči, te uz pomoć raspršivača nanositi na kožu. Za preventivu dovoljno je dnevno popiti 40-50 ml koloidnog srebra, raspoređenih u dvije doze.

Za liječenje kroničnih bolesti, duže vremena uzima se 50 – 80 ml koloidnog srebra dnevno, raspoređenih u 3-4 doze.

U tretmanu akutnih stanja (poput upala, viroza i slično) uzima se do 120 ml dnevno svaka 2-3 sata, u trajanju do pet dana, no konačna terapija ovisi o vrsti oboljenja.


SREBRENA VODA

Napravite kod kuće:

Evo optimalne izrade koloidnog srebra kojeg možete vrlo lako napraviti i kod kuće. Uzmite pola litre DESTILIRANE vode i ulijte ju u čistu staklenu ili plastičnu posudu. Za elektrode možete upotrebiti žicu ili foliju od čistog srebra (pogodni su i srebrni predmeti kao što su npr. 2 žlice iz srebrnog kuhinjskog kompleta). Razdvojene elektrode stavite u posudu, pričvrstite ih nekako i pustite ISTOSMJERNU struju između 12 – 40 V.

To možete dobiti i raznim stabiliziranim ispravljačima (adapterima za struju 12 – 40 V) ili baterijama ili akumulatorima. Npr. možete povezati serijski 2 ili 3 akumulatora od 12 V, tako da dobijete 24 (sa 2), odnosno 36 V (sa 3 akumulatora). No, dovoljno je već i 12 V da bi proces uspješno završili. Ovisno o naponu i temperaturi vode (najbolje ju je malo zagrijati oko 30-40 stupnjeva C), nakon 15 – 40 minuta se pojavi maglica oko jedne elektrode. Proces pustimo da traje oko 30-60 minuta i tada se maglica raziđe u vodi i otopina opet postaje prozirna. Isključimo struju, prelijemo u neku posudu u kojoj ćemo uskladištiti koloidno srebro. Najbolje u staklene boce od tamnosmeđeg ili tamnoplavog stakla. Čuvamo ga na tamnom mjestu jer na suncu se brže de-ioniziraju čestice. Dulje traje i efikasnije je ako se čuva na tamnom mjestu.

Što je NANO SREBRO?

Fraza se uglavnom koristi kada se govori o ionskom ili koloidnom srebru. Pojam NANO govori da se radi o vrlo malim česticama.

NANO-METAR je tisućiti djelić tisućinke milimetra.

NANO čestice su (prema dogovoru) one, kojima je barem jedna dimenzija manja od 100 nanometara.

??- Što je bolje, ionsko ili koloidno srebro?

Svako na svoj način.

– IONSKO srebro djeluje pri manjim koncentracijama. Djeluje brže i kratkotrajnije, pa ga treba češće uzimati.

– KOLOIDNO srebro ima postojanije djelovanje, ali su potrebne veće koncentracije. O tome su provedena brojna znanstvena istraživanja.

U potrazi za lijekom često povlačimo očajničke poteze, a liječenje srebrom jedan je od popularnijih izbora.

Biste li ikada stavili kovanicu u mlijeku i onda ga kasnije popili? Upravo to se nekada radilo – stavljalo srebrni novčić u mlijeko kako bi ga sačuvali od kvarenja. Plemstvo je u srednjem vijeku koristilo srebrni pribor za jelo. Razlog je ono što se zna već stoljećima, a to je da srebro ubija bakterije.

Od upale grla, uha, sinusa, problema s aknama, gljivicama… Navodnim ljekovitim svojstvima srebra gotovo da i nema kraja. Barem tako tvrde proizvođači raznih otopina srebra koji unatoč stalnim upitima nisu željeli pred naše kamere.

Znanstvenici su oprezni i upozoravaju – nisu vam rekli cijelu istinu o srebru i potencijalnim štetnim posljedicama koje ono može imati!

Što sve morate znati prije nego se odlučite na tretmane sa srebrom i što o njegovoj prodaji kaže zakon?

KOLIDIONO SREBRO – srebrna voda

Doziranje i upotreba:

OSNOVNO: Kada se ionsko koloidno srebro uzima oralnim putem onda je to uvijek na isti način:

Uzmemo jednu jušnu (plastičnu) žlicu ionskog koloidnog srebra u usta (može i polopac sa flaše). Promućka se u ustima više puta tijekom 6 minuta (progrglja) i na kraju proguta.

ORALNO: “Udarnim tretmanom” ionskim koloidnim srebrom u trajanju od oko 40 – 50 dana mogu se eliminirati svi paraziti u tijelu zahvaljujući razlici električnog potencijala između parazita i ionskog koloidnog srebra. Svaki će ion srebra uništiti barem jednog parazita.

“Udarna terapija” započinje tako da se konzumira 7 puta dnevno po jedan, dva ili tri poklopca tekućine ionskog koloidnog srebra (u zavisnosti od naše težine).

Djeca, adekvatno svojoj težini, mogu koristiti proporcionalne količine ionskog koloidnog srebra

Tekućina se drži u ustima 6 minuta (kod kvalitetnih pripravaka na taj se način zaobilazi probavni trakt te srebro odlazi kroz žlijezde slinovnice, kroz pluća, kroz krvotok i tek na kraju kroz probavni trakt u naše tijelo, gdje će se prije opisanim postupkom “pozabaviti” s našim nepozvanim i nedobrodošlim sustanarima).

Prije nego što progutamo tekućinu potrebno je nekoliko puta promućkati u ustima (progrgljati)

Za vrijeme te “udarne terapije” tijelo počinje u velikim količinama izbacivati mrtve nametnike (Herxheimerov efekt): bakterije, viruse, gljivice, pljesni, lišajeve, gliste …, pa se često javljaju simptomi slični (blagoj) gripi: osip, prištići, tamna mokraća te znoj pojačanog mirisa …

Ovi simptomi prestaju vrlo brzo – kad završi “čišćenje” organizma. U to je vrijeme poželjno povećati unos vode u organizam (preporučljivo je piti najmanje jednu litru obične (izvorske) vode na naših 18 kg težine – dnevno.

Osoba težine 54 kg bi trebala piti 3 litre vode

oni od 72 kg trebali piti 4 litre

oni od 90 – 5 litara, a…

oni od 108 kg – 6 litara čiste izvorske vode dnevno.

Razlog je vrlo jednostavan: organizmu treba pomoći da izbaci sve ono što je ionsko koloidno srebro “počistilo”, a iz organizma se izbacuje putem znojenja, stolice, mokraće i kože.

(Tolike količine izvorske vode su preporučljive i u “normalnim” uslovima – kada nismo bolesni, već potpuno zdravi, kako kažu stručnjaci)

Nakon što izbacivanje mrtvih nametnika prestane, nastavljamo s tom „udarnom dozom“ još 7 dana da počistimo još zadnje preostale nametnike.

Izuzetno je bitno ne prestajati s udarnim tretmanom jer kad smo već počistili veči dio nametnika, u nama su ostali oni najčvršći i najotporniji. Ne mogu dovoljno naglasiti da je od izuzetne važnosti potrebno piti još najmanje 7 dana nakon što prestane Herxheimerov efekt i “gripa”, kako bi “počistili” i one najotpornije.

Nakon udarnog tretmana nema više straha od bilo kakvih boleština jer postojeće parazite smo “počistili” iz našeg tijela, a novi paraziti se ne mogu “naseliti” jer smo im pripremili dobrodošlicu slobodnim ionima koloidnog srebra.

U narednom periodu potrebno je jednom ili dva puta tjedno uzeti (na prije opisan način) jednu dozu ionskog koloidnog srebra kako bi nadoknadili potrošene ione.

Iz preventivnih razloga i radi zadovoljavanja dnevnih potreba organizma za srebrom, uzima se: 2 – 4 puta dnevno po 1 – 2 poklopca ionskog koloidnog srebra.

Indikativno kao pomoćna terapija kod kroničnih oboljenja, poremećaja i sl. 3 – 5 puta dnevno 2 – 3 poklopca ionskog koloidnog srebra.

Indikativno kao pomoćna terapija kod akutnih oboljenja, poremećaja i sl. 6 – 10 puta dnevno 2 – 3 poklopca preko dana, tj. na svaka 2 – 3 sata u trajanju od 1 – 5 dana (kod teških oboljenja do maksimalno 30 dana) nakon čega se nastavlja s preventivom ili doziranjem za kronična oboljenja.

Što se tiče “dobrih bakterija” preporuka je svakih 3 tjedana popiti jedan acidofil od 2 dl. te nakon svakih 6 tjedana konzumacije ionskog koloidnog srebra uzeti 2 tjedna pauze.

TERAPEUTSKE DOZE:

NAZALNO: U tu svrhu koristi se raspršivač – inhalator (najbolji su ultrazvučni inhalatori – PIC inhalator) koji proizvodi maglu koja inhaliranjem direktno ulazi u pluća. Takav način unosa odlična je alternativa oralnom unosu i primjenjiv je kod svih bolesti kao i oralni unos (bakterijske i virusne infekcije, paraziti, plijesni, gljivice i preventivno uzimanje).

Vrlo dobri rezultati zabilježeni su kod upale pluća, bronhitisa, problema sa sinusima, alergijama.

Može se i ušpricavati direktno u grlo običnim sprejem na flašici za vrijeme dugih udaha. Na taj način ionsko koloidno srebro dolazi direktno u dušnik, bronhije i pluća te tamo blagotvorno djeluje.

To nije najbolji način uzimanja ionskog koloidnog srebra jer su kapi relativno velike pa postoji mogućnost da se zakašljemo, a i nije baš neki lijep osjećaj …

Interakcije:

VANJSKOM PRIMJENOM NA KOŽI I SVIM SLUZNICAMA

Primjena raspršivača je odličan način za vanjsku primjenu na koži. Trenutno pomaže kod opeklina, posjekotina, uboda insekata, alergijskih reakcija na koži, hemeroida i sl.

Dramatično ubrzava zacjeljivanje i gotovo trenutno zaustavlja krvarenje. Kao i kod oralnog uzimanja ključno je uzimati dovoljnu količinu kako bi se postigla zadovoljavajuća koncentracija srebra na željenom mjestu.

Najvažnije je voditi računa da se ozljeđeno – oboljelo mjesto nikada ne osuši. Da bi terapija bila uspješna učestalo se mora vlažiti novim količinama ionskog koloidnog srebra.

Dobar trik je upotrijebiti sterilnu gazu, natopiti je ionskim koloidnim srebrom i zaljepiti je ljepljivom trakom na oboljelo mjesto. Nakon što se gaza počinje sušiti, potrebno je redovito dodavati malu količinu ionskog koloidnog srebra kako bi se održala vlažnom i blagotvorno djelovala

Pravilo je: što češće i više – brži je i efikasniji rezultat.

Ciljane terapijske količine ovise o vrsti i težini bolesti.

UPUTA O ČUVANJU:

Čuvati isključivo u originalnoj ambalaži na tamnom mjestu, udaljeno najmanje 1.5 metara od izvora električne struje i magnetizma (TV, zvučnici, radio prijemnici, pegle-glačala)!

Photo by Alexander Jawfox on Unsplash

Photo by Pineapple Supply Co. on Unsplash

izvor: http://www.koval.hr/blogeky/minerali/minerali/srebro.html