Od kečapa do ananasa: hrana koja se nikada ne smije čuvati u hladnjaku

Razmjer između onoga što bi moglo “i” trebalo biti čuvano u hladnjaku može biti hladnije od jednogodišnjeg staklenka pestoa.

Prema anketi utvrdili su da je samo jedan od pet ispitanih pregledao etiketu začina kako bi vidio gdje treba biti pohranjen. Brakovi su eksplodirali, obitelji su upozorile i domaćice su učinile neizrecive stvari četkicama za zube zbog vrsta argumenata koji mogu izbiti oko toga treba li kečap držati u hladnjaku ili ormaru.

Kampanja Love Food Hate Waste na svojoj web stranici ima prilično definitivan A-Z skladištenja hrane, prepun zanimljivih sitnica poput “naguravanja” gljiva ispod čajnog ručnika u hladnjaku. Divno.

Prema mjestu, jaja se najbolje čuvaju u hladnjaku. Banane i nekuhani ananas trebaju živjeti u zdjeli s voćem, ali većini ostalog svježeg voća i povrća možete dati produženi rok trajanja hlađenjem. Samo budite sigurni, sugeriraju oni, da ih vratite na sobnu temperaturu prije kuhanja ili jela kako biste povećali okus.

Krompir i luk pripadaju na hladnom, tamnom mjestu, poput povrtne košarice, idealno u krpenoj vrećici (osim proljetnog luka koji treba čuvati u hladnjaku). Također možete spremiti sojin umak, kečap, smeđi umak, senf, maslinovo ulje, kisele krastavce i krastavce u ormar daleko od sunčeve svjetlosti, čak i ako naljepnica savjetuje hlađenje nakon otvaranja.

Ako jabuke držite u zdjeli s voćem, one će brzo ići nabore. Spremite jabuke u frižider – zadivit ćete se koliko dugo traju.

Pesto, majoneza, avokado, maslac i kašika trajat će duže u hladnjaku nego što bi mogli u ormaru. Ali kad je riječ o medu, kruhu, pecivima, žitaricama, orasima, kolačima i bagelama, u redu je hladni, tamni ormar s dobro zatvorenim spremnicima.

Nell Frizzell

https://getpocket.com/explore/item/from-ketchup-to-pineapples-the-food-that-should-never-be-kept-in-a-fridge

Are you storing your condiments correctly?

https://www.which.co.uk/news/2020/02/are-you-storing-your-condiments-correctly/