Alkemija portal

mjesto gdje preporuka pretvara IDEJU u zlato

Misteriozna šuma u kojoj se okupljaju pripadnici tajnog društva

Bohemian Grove, Kalifornija - 1Fotografija iz Boheman Grovea snimljena na 1913. godine, a na kojoj se vidi književnik Jack LondonBohemian Grove, Kalifornija - 3

Bohemian Grove je privatno područje za kampiranje koje se proteže na 10 četvornih kilometara usred šume obalne sekvoje u Monte Riu u Kaliforniji. Adresa 20601 Bohemian Avenue pripada klubu muškaraca sa sjedištem u San Franciscu koje je poznato kao Bohemian Club, a čiji su članovi neki od najutjecajnijih i najmoćnijih osoba na svijetu.

Zaštitnik Bohemian Cluba je sveti Ivan Nepomuk, a glavno obilježje društva sova kao simbol mudrosti. Od svojeg osnutka 1872. godine ono okuplja umjetnike, glazbenike, medijske stručnjake, ravnatelje prestižnih sveučilišta, poduzetnike, političke čelnike, pa čak i bivše američke predsjednike.

Štoviše, u filmu Roberta Altmana iz 1984. godine po imenu „Secret Honor“ klub iz Boheman Grovea spominje se i kao odbor od stotinu ljudi (Committee of 100) koji manipulira američkim predsjednikom Richardom Nixonom. Ovo je tajno društvo nadahnulo i dio radnje u drugoj sezoni serije „Pravi detektiv“, a spominjalo se i u „Kući od karata“ koje je obilovalo političkim intrigama.

Fotografija iz Boheman Grovea snimljena na 1913. godine, a na kojoj se vidi književnik Jack LondonFotografija iz Boheman Grovea snimljena na 1913. godine, a na kojoj se vidi književnik Jack London(Foto: Profimedia)

Sredinom srpnja svake godine, Bohemian Grove je poprište dvotjednog kampa na kojem se okupljaju njegovi najutjecajniji članovi. Iako je moto kluba „Weaving Spiders Come Not Here“ (pauci ne dolaze ovdje tkati mrežu) što znači da se na susretu ne bi smjelo razgovarati o poslu, mnogi vjeruju da je događaj zapravo paravan za tajne dogovore koji će potom imati utjecaj na globalnu ekonomiju.

Washington

Tijekom dana se na nekoliko pozornica održavaju predstave, prikazuju filmovi, organiziraju razna umjetnička događanja i predavanja. No što se zbiva u Bohemian Groveu u večernjim satima? To znaju samo odabrani – muškarci.

Žene ne mogu postati članice kluba. U dugoj povijest počasno članstvo dano je samo četrima ženama: domaćici Margaret Bowman, pjesnikinji Ini Coolbrith, glumici Elizabeth Crocker Bowers i književnici Sari Jane Lippincott. Niti jednoj nakon 1928. godine. Iako članovi kluba smiju povesti žene i djecu u kamp, oni ga moraju napustiti do 22 sata navečer svakoga dana.

 

Tajne aktivnosti zaklonjene su od znatiželjnih pogleda – što samom lokacijom, odnosno šumom obalne sekvoje sa stablima koje dosežu visinu i od 90 metara, a što činjenicom da područje osiguravaju bivši vojni specijalci koristeći najmoderniju tehnologiju.

izvor: https://punkufer.dnevnik.hr/clanak/zanimljivosti/bohemian-grove-u-kaliforniji—602830.html

Scroll Up