90 godina tradicije biljnih bombona

90 godina tradicije biljnih bombona

Da li je moguće?

Godine su 1940 – te. Iz vuklana eruptivnih promjena koje su potresle čitavi svijet, pojavila se jedna nadahnjujuća priča iz Švicarske. Od jednog čovjeka krenula je priča koja traje dugih 90 godina i koju ste doživjeli i sami, makar i niste svjesni na koji način.

Želja Emila Rictericha je bila da svi na svijetu počnu brinuti o zelenilu i da stvaraju zelene kišne vrtove, oaze i parkove u kojima se može opustiti i napuniti energijom prirode. Slobodno vrijeme koristio je sakupljajući biljke i tu je bio začetak njegovog hobija koji će se uskoro pretvoriti u ozbiljan posao. Svaki dan bi znatiželjno istraživao i otkrivao nešto novo o biljkama. Različite kombinacije savršenih mirisa biljaka ispunjavali su prostoriju u kojoj ih je skupljao. Mirisi su poticali pozitivne misli u njegovoj glavi i ideja je ključala svakim danom sve više. Kada je konačno proključala Emil je pomislio: ‘Zašto ne bih spojio sve mirise u jedan? Kakvu bi čar mogao imati jedan jedini miris ako onih desetak savršenih spojim u jedan?’ I tako je krenuo. Počeo je strastveno eksperimentirati i stvarati vlastite biljne mješavine. Toliko je bio obuzet idejom da je znao da ne može stati samo na mirisima. Zašto miris ne bi pretvorio u okus? I tu se rodila ideja o malim bombončićima neponovljivog okusa i svježine koju su na svojim nepcima osjetili milijuni ljudi diljem svijeta.

Okrugli mali bombončići pričaju priču o mješavini 13 različitih biljaka dugu čak 90 godina, priču koja započinje prvim zrakama proljetnog sunca, mirisom pokošene trave i pogledom na obronke švicarskih planina.

Emil je osmislio idealan recept za biljne bombone koji objedinjuju sve dobrobiti slijedećih 13 biljaka: trputca, bijelog sljeza, paprene metvice, majčine dušice, kadulje, vrkute, stolisnika, bedrenike, crnog sljeza, bazge, jaglaca, čestoslavice i marulje.

U čemu je tajna ovih ukusnih biljnih bombona koje vole stari i mladi diljem svijeta? U potpunoj predanosti i poštivanju najviših standarda kvalitete uzgoja i prerade biljaka koje se koriste u proizvodnji ovih bombona.

Biljke se uzgajaju na poljoprivrednim gospodarstvima u švicarskim planinama koristeći standardne metode organskog uzgoja.

izvor STORYHR: Story.hr