POTRES: što uraditi KADA udari

Ako živite u seizmički aktivnom području, pitanje nije što uraditi AKO udari potres, već je pitanje što uraditi KADA udari potres. Pogledajte video:

 

Upute za postupanje u slučaju potresa:

Primjerene preventivne pripreme i sveobuhvatne i pravovremene mjere zaštite i spašavanja čuvaju naše živote i imovinu, umanjuju nastale posljedice, a cjelokupan sustav zaštite i spašavanja čine učinkovitijim. Stoga se na vrijeme pripremite, kako bi u slučaju nesreće mogli pomoći sebi i drugima. Više o tome kako postpupiti prije, tijekom i nakon potresa pročitajte na stranicama Ravnateljstva civilne zaštite:

 

EMA P-530, Earthquake Safety at Home (March 2020):

Polovina Amerikanaca živi u područjima koja su izložena potresnom riziku, a većina Amerikanaca tokom svog života posjeti jednu od seizmički aktivnih regija. FEMA (FEDERAL EMERGENCY MANAGEMENT AGENCY) potiče svijest o rizicima od potresa u Sjedinjenim Državama kroz novorazvijeni FEMA P-530, Sigurnost potresa kod kuće. FEMA P-530 namijenjen je pokazati čitateljima zašto su potresi važni i kako se od potresa mogu „pripremiti, zaštititi, preživjeti, odgovoriti, oporaviti i popraviti“. Više pročitajte na njihovim stranicama:

izvor: https://www.hcpi.hr/koraciupotresu