Virtualna utrka za Marijine obroke

Marijini obroci Hrvatska, humanitarna organizacija koja u najsiromašnijim zajednicama svijeta osigurava obroke na mjestu obrazovanja, poziva vas da se uključite u Virtualni tjedan za Marijine obroke.
Od 25. do 31. svibnja svaki dan na društvenim mrežama prikazivat će se razne aktivnosti u koje se mogu uključiti podupiratelji iz cijele Hrvatske. Tjedan će završiti humanitarnom utrkom u nedjelju, 31.svibnja, koju će moći trčati svi koji žele i mogu.
Pronađite 5 kilometara u vašoj blizini, prijavite se na utrku putem linka i donirajte kotizaciju od 55 kuna koja će nahraniti jedno dijete 5 mjeseci svakodnevnim školskim obrokom. Svaki trkač koji se odluči prijaviti na utrku na svoj će e-mail primiti personalizirani startni broj dva dana prije utrke. Trkači mogu isprintati startni broj i slikati se ili snimiti tijekom utrke kako bi sa svima podijelili atmosferu trčanja u svom gradu. Utrka će trajati kroz cijelu nedjelju, a najbolji trkači moći će podijeliti svoj rezultat iz raznih sportskih aplikacija na Facebooku Marijinih obroka i biti nagrađeni.
Sve dodatne informacije pratite na Facebook eventu Marijinih obroka ili na web stranici i uključite se u ostale aktivnosti virtualnog tjedna, kao što su kuhanje za Marijine obroke, čitanje knjige “Baraka koja je nahranila milijun djece”, vježbanje kao priprema za utrku ili crtanje s djecom te glazbeni petak za Marijine obroke. Knjigu će čitati Robert Kurbaša, kuhat će Karmela Vukov Colić i Doris Pinčić Rogoznica, s nama će na glazbeni petak biti Antonella Malis, Antonela Đinđić i Marko Kutlić i učenici Glazbene škole Valpovo i Belišće pri OŠ M. P. Katančića, Valpovo.
Prosječan trošak prehrane jednog djeteta Marijinim obrocima kroz cijelu školsku godinu iznosi 132 kune.
Za više informacija posjetite www.marysmeals.hr

 

________________________________________

 

Virtualna utrka za Marijine obroke 31.5.2020.

Umjesto tradicionalnih utrka za Marijine obroke koje se održavaju u svibnju diljem Hrvatske, ove godine za vas organiziramo virtualnu utrku.

Ovim putem možete se prijaviti za trčanje (ili šetanje) u duljini od 5 km u nedjelju, 31.5.2020. Prijaviti se možete zaključno s 28.5.

– Preporučena donacija za sudjelovanje je 55 kn
– Za sve uplaćene donacije generira se osobni startni broj koji se dostavlja u obliku PDF-a na Vaš email dva dana prije utrke.
– Taj broj možete isprintati i s njim istrčati ovu utrku.
-Ako se želite natjecateljski prijaviti, na naš Facebook status, koji ćemo naknadno objaviti, morate priložiti dokaz o trčanju – screenshot iz aplikacije/s pametnog sata i slično.
-Podaci za uplatu donacije su:
Marijini obroci Hrvatska
Donje Svetice 46c, Zagreb
IBAN: HR7923600001102102666
Model i poziv na broj: 00 – 2020
Opis plaćanja: Kotizacija za virtualnu utrku

Svojim sudjelovanjem na utrci pomažete proširiti glas o djelovanju Marijinih obroka i našoj misiji da svako dijete ima barem jedan obrok dnevno na mjestu obrazovanja, a ako se odlučite donirati, bit ćemo korak bliže ispunjenju te misije.

 

 

Marijini obroci jednostavna su ideja koja djeluje

 

Marijini obroci
S obzirom da je svibanj mjesec s najviše aktivnosti  za Marijine obroke, a uslijed još uvijek nemogućnosti javnih okupljanja, volonteri Marijinih obroka organiziraju 31. svibnja virtualnu humanitarnu utrku, a samoj utrci prethodit će virtualni tjedan sa zanimljivim aktivnostima na facebooku i instagramu Marijinih obroka.
Marijini obroci Hrvatska
t: 01/550-9250 e: info@marysmeals.hr

Marijini obroci jednostavna su ideja koja djeluje. Organizacija osigurava jedan obrok dnevno na mjestu obrazovanja kako bi privukla kronično siromašnu djecu u učionice, gdje dobivaju obrazovanje koje će im u budućnosti biti izlaz iz siromaštva.
 Marijini obroci hrane više od 1.6 milijuna gladne djece svakog školskog dana na četiri kontinenta, u zemljama poput Malavija, Liberije, Kenije, Sirije, Zambije, Haitija, Ugande, Južnog Sudana, Tajlanda i Indije.
 Prosječan trošak prehrane jednog djeteta Marijinim obrocima kroz cijelu školsku godinu iznosi 132 kune.
 Istraživanja u Malaviju pokazuju da se u školama gdje se poslužuju Marijini obroci glad smanjuje, broj upisane djece raste, djeca redovitije pohađaju nastavu, broj ispisanih se smanjuje kao i izostanci, koncentracija na nastavi je poboljšana, rezultati su bolji, roditelji su manje zabrinuti, a djeca su sretnija.
 Kampanja Marijinih obroka započela je 2002. godine kad je Magnus McFarlane-Barrow posjetio Malavi u vrijeme velike gladi i tamo upoznao majku koja je umirala od AIDS-a. Kad je Magnus upitao njenog najstarijeg sina Edwarda koje su njegove ambicije u životu, on je jednostavno odgovorio: “Želio bih imati dovoljno hrane za jesti i jednog dana ići u školu.”

 Marijini obroci obvezuju se potrošiti najmanje 93% od svake donacije izravno za humanitarne aktivnosti. To je moguće zato što većinu posla u organizaciji obavlja vojska predanih volontera – uključujući njih više od 80.000 samo u Malaviju.
 Marijini obroci Hrvatska od 2009. godine do danas zahvaljujući podupirateljima iz Hrvatske imaju otvorenih 16 školskih kuhinja u Liberiji, Malaviju, Beninu, Ekvadoru i Zambiji, gdje svakodnevni obrok prima oko 13.000 gladne djece.
Posjetite www.marysmeals.hr za više informacija o Marijinim obrocima.