Klet Kozjak, sv. Križ Začretje. Krenite putem Kozjaka, i nećete požaliti. Uživat ćete tu u kvalitetnom mlijeku i siru vrhunske kvalitete,misnoj vinskoj kapljici,mirisnom kruhu iz krušne peći,i svemu dobrom kao rezultatu vlastitog rada.  

Jelo i pilo

U dolinama i pitomim brežuljcima Zagorja znojili su se težaci oruči, kopajući i koseći... domaćice im pripremaju slasne zalogaje hrane iz svog vrta i dvorišta. Dio toga gastro užitkadanas se sprema u našoj kleti jer na livadi veselo skakuću mladi jarići, kopuni, kokoši i patke, a u sirani je slasni mladi i stariji kozji sir spreman na Vaše nepce.  
POSJETITE INTERNET STRANICE: www.klet-kozjak.hr

Smještaj

Za umorne goste željne mira i mirisa obližnjih livada i šuma, na raspolaganju stoji 8 soba i 2 apartmana uređenih sa štihom prošlosti. Sve sobe i apartmani opremljeni su bežičnim pristupom internetu.

Sadržaji

Na livadi ispred objekta je prostor za dječju igru, ljuljačke, tobogan i pijesak. Za odrasle ima dosta brdskih cesta za šetnju, vožnju biciklom i uživanje u prirodi, a za one željne rekreacije nudmo i mogućnost iznajmljivanja teniskog terena koji se nalazi odmah pored našega imanja.         Nalazimo se u sredini Hrvatskog zagorja tako da su dvorci, muzeji i toplice udaljeni od vas od 10-20 minuta vožnje. Za sve dvorce, muzeje i toplice organiziramo jednodnevne ili višednevne izlete. Tko želi može obići, upoznati se i okušati u radu na farmi, sirani ili polju.

Obližnji lokaliteti

Organiziramo izlete i razgledavanje: Muzej-dvorac Sv. Križ Začretje, Muzej Žitnica, Crkva Sv. Križa, Galerija Rudi Stipković, Galerija Ivana Lovernčića, Vinoteka "Kapljica", "Vinski vrh", Zbirka oružja Stjepana Jačmenice. KRAPINA: Muzej Krapinskih neandertalaca, razgledavanje starog grada Krapina | MARIJA BISTRICA: Hrvatsko nacionalno svetište | DVORAC TRAKOŠĆAN: dvorac obitelji Drašković - najočuvaniji hrvatski dvorac | GORNJA STUBICA: Dovrac Oršić, Gupčeva lipa i hiža, spomenik Matije Gupca | KUMROVEC: Etno selo Kumrovec sa rodnom kućom Josipa Broza Tita | KLANJEC: Galerija Antuna Augustinčića | ZELENJAK: Spomenik Lijepoj Našoj | TOPLICE i WELLNESS: Tuheljske toplice, Terme Jezerčica, Krapinske toplice | DEGUSTACIJE VINA: Vinoteka Začretje, Vinarija Sever, Vinski vrh, Bodren | REKREATIVNO JAHANJE: Konjički klub "Budinšćina", Ranč "Vrbanc" | ... lov i ribolov te veliki izbor raznovrsnih aktivnosti!  

Povijest Kozjaka

  U zelenoj zipki med bregima sitsnule se selo Kozjak. Povijest mu seže u daleku 1417. godinu, a možda i dalje, no ta je godina bila zapisana u Kaptolskom arhivu u Zagrebu.  Ime je povezano s djelatnošću stanovnika - kozarstvom, kojim se obitelj Radovečki i danas bavi te proizvodi kozji sir. Klet Kozjak svoja vrata otvorila ja Vama u srpnju 2008. godine. Ako biste tražili mjesto za život primjeren čovjeku,mimo urbanih gužvi i užurbanog tempa života, zacjelo biste odabrali mjesto Kozjak. Oaza je to sačuvane prirode,zelenila,čistog zraka i naše tradicionalne,već zaboravljene zagorske kuhninje. Krenite putem Kozjaka, i nećete požaliti. Uživat ćete tu u kvalitetnom mlijeku i siru vrhunske kvalitete,misnoj vinskoj kapljici,mirisnom kruhu iz krušne peći,i svemu dobrom kao rezultatu vlastitog rada.    

POSJETITE INTERNET STRANICE:

www.klet-kozjak.hr

U našoj velikoj i toploj kleti mogu se kušati stari zaboravljeni domaći recepti:  roštilj na drva  specijaliteti iz krušne peći (domaći kopun i purica)  meso iz banjice  domaći kruh  zagorski štrukli... Sva jela pripremljena su na jedinstven način od domaćih namirnica obitelji Radovečki. Uz puno truda,ljubavi i znanja, te domaćinski pristup osoblja, spremni smo udovoljiti i najzahtjevnijima. Pored vrhunskih gastronomskih delicija, nudimo Vam vrhunska vina i potpuno prirodne sokove od voća i povrća.  
Klet Kozjak
Kozjak bb 49223 Sveti Križ Začretje Krapinsko-zagorska županija Republika Hrvatska 049/228-800 049/228-899 098/555-414
POSJETITE INTERNET STRANICE: www.klet-kozjak.hr
   ALKEMIJA info: Uredno imanje na uzvisini iza Roses outleta. Klet koja je postala dvokatnica. Maleno dječje igralište. Zadovoljni gosti. Parking za 20-ak automobila. Hrana odlična - cijene isto! Jedan najboljih izbora dosad viđenih (pojedenih i popijenih). Juha od šparoga ili od koprive, teleća rebra s preljevom od šparoga ili kraljevski lungić ... Izvanredno, topla preporuka! [mappress mapid="54"] phot1o phot5o ph4oto ph2oto p3hoto