Klaunovi doktori iz društva Crveni nosovi

Misija

Misija CRVENIH NOSOVA klaunovadoktora je uz pomoć umjetnosti profesionalnog klauniranja, humora i smijeha vratiti ljudima u teškim i kriznim situacijama i okolnostima osjećaj radosti, sreće i optimizma.

ZAŠTO BAŠ KLAUN?

Klaun je emotivno biće koje se stalno suočava s izazovima i zato se svatko od nas može poistovjetiti s njim. Klaun prihvaća svaku situaciju u kojoj se nađe i pokušava u njoj pronaći nešto korisno i zabavno. Svoje šeprtljavosti i neuspjehe pretvara u vještine i uspjehe. Klaun se ne stidi istine, on nas uči prihvaćati sebe onakvima kakvi jesmo i upravo je zato njegova podrška u najtežim životnim situacijama značajna.

Glavni rekviziti svake klaunovske vizite su humor, igra i emocija.

Humor povezuje djecu i roditelje, olakšava komunikaciju između medicinskog osoblja i djeteta na liječenju. Humor pomaže u odvraćanju pažnje od bolnih i neugodnih pretraga te smanjuje dosadu koja je čest gost na dugotrajnim boravcima u bolnici.

Svako dijete ima pravo na igru, a bolest, nemoć i dugotrajan boravak u bolnici ponekad igru stave u drugi plan. Klaun u bolničkoj sobi stvara okruženje u kojoj igra i djetinjstvo imaju veću snagu od dijagnoza i straha. Klaun dijete stavlja ispred njegove bolesti i na trenutke mu vraća život kakav je vodio prije ulaska u bolnicu.

U svojim vizitama, klaun se uvijek otvara onima koje susreće. Njegova iskrena emocija dozvoljava djeci da i sami iskažu svoju radost ili tugu. Klaun djetetu i njegovoj obitelji pruža sigurno okruženje u kojemu se mogu izraziti, a onda ih svojim jedinstvenim kreativnim pristupom uči kako da svoju bol preobraze u snagu.

ČEMU TEŽIMO?

Zdravije i humanije društvo koje pridonosi dobrobiti svih ljudi budeći životnu radost osobito u teškim i kriznim trenucima. https://www.crveninosovi.hr/misija/