Kako pisati svoj životopis?

Koliko vremena treba ljudima u regrutiranju da odluče jeste li prava osoba za posao? Prema istraživanju praćenja očiju, to je zapravo oko sedam sekundi. Da biste to stavili u perspektivu, zatvorite oči i dvaput duboko udahnite. To vrijeme prosječno oni koji zapošljavaju u tvrtkama provode obrađujući nečiji životopis, odmjeravajući vašu povijest, nade i snove prije nego što ga bace u smeće ili premjeste u sljedeći krug postupka prijave.

Za one od nas koji tek ulaze u svijet rada ili žele napraviti prijelaz u karijeri, jedno je jasno: moramo pronaći načine da se istaknemo – i to brzo. Iako na internetu postoji mnoštvo smjernica kako biti „sjajan“ kandidat, to može biti proturječno ili zbunjujuće, ovisno o tome gdje i kada tražite.

 

Kako pisati svoj životopis i sačuvati ga od kante za smeće?

 

Autor: “Proveo sam posljednjih nekoliko tjedana hvatajući korak sa stručnjacima za zapošljavanje koji su se specijalizirali za rad na daljinu, kao i za raznolikost, jednakost i uključenost (DEI), pokušavajući dekodirati najsuvremenije savjete kada je riječ o prijavi za novi posao – posebno tijekom ove pandemije. Zamolio sam ih da odvagnu sve, od načina prikazivanja životopisa do toga kako kandidati mogu uspostaviti veze koje bi im mogle pomoći da održe stvarni intervju.

Evo što sam naučio:

Nadmudri robote

Prema Sulaimanu Rahmanu, izvršnom direktoru DiverseForcea, regruteri možda nisu jedini koje trebate impresionirati. “Organizacije sve više koriste automatizaciju za prikaz životopisa, pa je važno da tražitelje posla koriste ključne riječi koje se također nalaze u stvarnom opisu posla”, rekao mi je. Ukratko, koristi se sve više alata za umjetnu inteligenciju (AI) kako bi se jezik u vašem životopisu uskladio s jezikom u oglasu za posao.

To znači da, kad se prijavljujete za bilo koji posao, obratite pažnju na ono što je tvrtka o njemu napisala – sve, od općeg opisa do kvalifikacija. Jezik koji koriste namjerno je stvoren da istakne vještine i iskustva koja traže, pa utkajte taj jezik u svoj životopis. Ako to učinite, veće su vam šanse nadmudriti AI i premjestiti svoju aplikaciju kroz početni postupak provjere.

Rahman je također upozorio na manjkavost pretrpanih ili kompliciranih dizajnerskih izgleda. “Nekonvencionalno formatirani životopisi mogu biti upadljivi za ljudsko oko”, rekao je, “ali automatiziranim sustavima može biti izazov pronaći ključne riječi u tim životopisima, a to se može osvetiti kandidatu.”

Pro savjet: Ako želite pokazati svoju kreativnu stranu, razmislite o izradi internetskog portfelja umjesto da ga prikazujete u životopisu. Ovo je sjajan način da istaknete svoju karijeru i iskustvo kroz šareni, privlačan sadržaj. U životopis dodajte vezu do svog profila. Druga je mogućnost koristiti platformu za snimanje zasnovanu na oblaku, poput Loom, za izradu personaliziranog videozapisa na koji se može povezati u vašem životopisu.

Pokažite svoje vještine

Vaš životopis trebao bi ispričati priču o tome zašto ste najprikladniji za ovu ulogu. I kao i svi sjajni narativi, trebao bi započeti udicom. Ispod imena i naslova dodajte sažetak o tome što nudite i tko ste kao profesionalac, kao i odjeljak s ključnim vještinama koji ističe vaše snage – usredotočujući se na one koje su najrelevantnije za posao.

Evo primjera kako bi ovo moglo izgledati:

Poduzetni, nadobudni sam voditelj projekata koji uspijeva stvoriti red iz kaosa, potiču me “opaki” izazovi i dobro se sbalazim u nedoumicama zadataka, budući da sam stažirao na više poslova u distribuiranim SaaS start-up tvrtkama. Držim svoje timove na putu i imam smisla za prepoznavanje mrtvih točaka te pronalaženje elegantnih rješenja za nepredviđene probleme. Igranje ključne uloge u lansiranju proizvoda na daljinu mi je poticajno, ali ono što me pokreće i dalje je prilika pronalaziti put za druge…

Početak vašeg životopisa trebao bi biti usmjeren prema naprijed, da dijeli ono što nudite i tko želite biti kao profesionalac“, rekla je Brie Reynolds, menadžerica za razvoj karijere u FlexJobsu. “… vrlo se razlikuje od ostatka životopisa koji je posvećen prošlosti i pokazuje što ste do sada postigli.

Za odjeljak o ključnim vještinama, Reynolds također preporučuje isticanje svih vještina rada na daljinu. “Budući da toliko puno uloga postaje barem djelomično, ako ne i potpuno obavljano na daljinu, odjeljak o tehnološkim vještinama prikazuje vašu sposobnost rada s različitim platformama i putem njih.”

Pro savjet: Obavezno uključite sve poslovne programe koji su vam poznati (Microsoft Word i Excel, Salesforce, WordPress) i sve alate za daljinsku suradnju s kojima se dobro koristite, poput IM / chat programa (Slack, Teams, Google Chat ), dijeljenje datoteka (Dropbox), suradnja u dokumentima (Box, Google Drive) ili tehnologije za video konferencije (GoToMeeting, Skype, Zoom).

Ne ograničavajte radno iskustvo na “Posao”

Nedavno ste završili fakultet s malo radnog iskustva? Razmislite o uključivanju glavnih projekata i radova na kojima ste radili kao student. “Grupni projekti i veliki istraživački radovi mogu uključivati ​​vrste vještina koje mnogi poslodavci traže: komunikaciju, vještine pisanja, upravljanje vremenom, fokus, upravljanje projektima, timski rad i istraživanje – ili samo neke od njih.“, rekao je Reynolds.

Može biti nezgodno odlučiti gdje smjestiti takvu vrstu iskustva u životopis, ali ako se posao koji ste obavili uglavnom dogodio u akademskom okruženju, stručnjaci preporučuju da ga navedete zasebno u odjeljku “Relevantno iskustvo“. Upotrijebite naslove poput istraživačkog partnera, voditelja strategije ili voditelja projekta i razjasnite sva vremenska ograničenja koja ste se obvezali kako biste naglasili da vam je ugodno raditi u zadanom roku.

Budući poslodavci impresionirat će se vašom sposobnošću povezivanja točaka iz učionice sa stvarnim svijetom i priopćavanjem vrijednosti izvan opsega zadatka.

Pro savjet: Istaknite samo projekte koji su relevantni za potencijalnu ulogu.

Neka brojevi govore

Koja od ovih izjava zvuči impresivnije?

“U svojoj prošloj ulozi vodio sam tim da poveća prihod za 20%.”
“U svojoj prošloj ulozi povećao sam godišnji prihod s pet na šest milijuna dolara, što je povećanje od 20%, dok sam vodio globalni tim od šest zaposlenika raspoređenih u četiri vremenske zone.”
Većina, vjerojatno, bi rekla drugo. Ne samo da druga rečenica govori o kandidatovom postignuću, ona također pokazuje dubinu njihovog uspjeha navodeći hladne, teške činjenice.

Poput činjenica, nitko se zapravo ne može raspravljati s brojevima. “Pomažu nam da shvatimo koliko je kandidat bio uspješan”, objasnio je Lance Robbins, direktor ekonomskog razvoja i razvoja radne snage u Distribute Consultingu. “Metrike su ključne za pripovijedanje priče o prethodnim uspjesima.” Stoga pratite/pamtite sve mjerljive prekretnice koje postižete u svojoj trenutnoj ulozi, projektu ili praksi. Nikad ne znate kada ćete trebati prikupiti podatke kako biste ojačali prijavu za posao ili razgovor.

Pro savjet: Nastavite s ovom praksom čak i nakon što ste došli na posao. Brojeve možete upotrijebiti ka razlog zašto zaslužujete promaknuće ili povišicu.

Neka vaše popratno pismo bude osobno

I na kraju, ali ne najmanje važno, razgovarajmo o motivacijskim pismima. Njima želite odmah privući pažnju čitatelja. Jedan siguran način da se to učini je obraćanje čitatelju stvarnim naslovom. (Stavite se na njihovo mjesto – ako dobijete pismo od tražitelja posla koje je započelo s “Koga bi ovo moglo zanimati” ili “Dragi potencijalni kandidat za posao”, biste li bili oduševljeni? Vjerojatno ne.)

Te podatke obično možete pronaći putem profesionalne Internet stranice kao što je LinkedIn. Robbins je preporučio utvrđivanje užeg izbora od 15 do 25 ciljnih poslodavaca. “Obratite se trenutnim zaposlenicima u sličnim ulogama. Imajte na umu da internetsko umrežavanje nije nalik mrežnom umrežavanju, tako da rano predstavljanje sebe obično nije dobra ideja “, rekla je. „Odvojite vrijeme za izgradnju povjerenja i povezivanje s drugima na način podrške. Obavijestite ljude da ste dostupni i voljeli bi da vas se uzme u obzir za trenutno (ili buduće) otvornee pozicije.”

Nekoliko prijedloga:

“Primijetio sam na vašem LinkedIn profilu da ste u tvrtki X godina. Što najviše volite tamo? Što vas je spriječilo da se negdje drugdje bavite istim poslom? ”
“Na stranici karijere tvrtke pročitao sam da je X jedna od vrijednosti vaše tvrtke. Kako to izgleda za nekoga u vašoj ulozi? Kako to vidite u praksi? ”
“Postoje li vještine ili prakse za koje biste mi preporučili da se pripremim za pronalaženje uloge poput vaše u vašoj tvrtki?”
Kad započnete zapravo izrađivati ​​motivaciono pismo, razmislite o tome što će čitatelju vjerojatno biti zanimljivo. Skenirajte web mjesto tvrtke i pregledajte njihovu izjavu o misiji. Istražite tvrtku kako biste bili u toku sa svim nedavnim vijestima ili spomenima u medijima. Pogledajte njihove profile na društvenim mrežama da biste vidjeli o čemu govore. Pregledajte publikacije u svom području interesa, imajući na umu bilo kakve promjene u industriji koje bi mogle biti relevantne za spomenuti. Sve ovo pomoći će vam da bolje razumijete potrebe, vrijednosti i interese organizacije.

Sad se zapitajte: „Znajući to, kako mogu pridonijeti tim područjima ako sam angažiran za tu ulogu? Po čemu je moj doprinos jedinstven? ” Napišite to u svom motivacionom pismu.

Profesionalni savjet: Uspostavljanje osobnih veza, otkrivanje tko je voditelj zapošljavanja i osobno kontaktiranje s vašim prijavnim materijalima mogla bi biti najvažnija pojedinačna radnja koju poduzmete – ona koja će vaš životopis stavite na vrh virtualne hrpe ili približiti vrhu.

 

izvor: https://hbr.org/2020/09/how-to-get-your-resume-noticed-and-out-of-the-trash-bin