Izoliranost kod kuće i strah od zaraze težak je za odrasle, a kamoli za djecu

traume kod djece Izoliranost kod kuće i strah od zaraze težak je za odrasle, a kamoli za djecu. Regresije se javljaju kao uobičajen obrazac ponašanja u bilo kojoj dobi djeteta, a evo kako im možete pomoći
Bez obzira na to možete li to vidjeti ili ne, vaše se dijete može osjećati kao da mu prijeti opasnost, ali neće biti u mogućnosti to izravno izraziti. Djeca brinu o tome da će se zaraziti nevidljivim virusom ili da bi njihovi roditelji ili djedovi i bake mogli umrijeti. Djeca osim toga ‘upijaju’ i roditeljski stres, a ako uče od kuće, to je pak izvor dodatnog stresa.

Dječja rutina je poremećena i njihov uobičajeni sustav podrške (prijatelji, škola, vrtić) nije dostupan. Nisu u mogućnosti igrati se u parku, pa nije ni čudno da su pod stresom.

To znači da probleme s ponašanjem možete očekivati ​​od djece svih dobnih skupina. Regresija se iskazuje na mnogo načina, ovisno o djetetu i dobi, ali cviljenje, mokrenje u krevet i stalna buđenja su česta. Općenito ćete vidjeti da se dijete lakše uzruja i teže ga je smiriti.
Pročitajte više na: https://www.24sata.hr/lifestyle/imaju-li-vasa-djeca-regresije-u-ponasanju-evo-sto-napraviti-686476 – 24sata.hr